- Shift to Solarlogo shift to solar

Zonnepanelen voor MKB

Ben je een ondernemer en zoek je zonnepanelen voor MKB? Er zijn steeds meer duurzame oplossingen mogelijk die het investeren in zonnepanelen rendabel maken. Een groot zonnedak is niet voor iedere ondernemer weggelegd of aantrekkelijk voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat er ook kleinere duurzame opties zijn om zonnepanelen in je bedrijf aantrekkelijk te maken


Shift to Solar biedt de mogelijkheid fietsenstallingen met zonnepanelen te realiseren. Hiermee wek je groene stroom op, welke gebruikt wordt om de elektrische fietsen op te laden van bijvoorbeeld je werknemers of gasten. De laadstations zijn universeel, waardoor ieder type fiets óf step opgeladen kan worden in de fietsenstalling.

Zonnepanelen MKB subsidie

Subsidie voor zonnepanelen in het MKB behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende opties mogelijk waar je beroep op kunt doen. Deze opties vallen onder de investeringsaftrek. Hieronder vallen de: Energie-investeringsaftrek (EIA),  Milieu-investeringsaftrek (MIA), Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) en Kleinschaligheidsaftrek (KIA). 

Iedere organisatie is uniek en heeft verschillende wensen en behoeften op het gebied van zonnepanelen. De hoeveelheid zonnepanelen en beschikbare investeringsmogelijkheden bepalen onder andere welk type subsidie het beste bij uw situatie past. 

Voordelen zonnepanelen in mkb

Zonnepanelen in het MKB kent voordelen op diverse vlakken. Naast dat er een maatschappelijk belang is, is er ook sprake van financiële voordelen. We hebben de voordelen zonnepanelen in of bij je bedrijf op een rijtje gezet:

  • Waardestijging pand

  • Bijdrage aan groen imago

  • Kleinere afhankelijkheid van stijgende energieprijzen

  • Weinig onderhoud aan de zonnepanelen

  • Vermindering van CO2 uitstoot

  • Het is een duurzame investering