Thuisbatterij kopen

Laat geen opgewekte energie onbenut.

zonnepanelen dak

Thuisbatterij voor zonnepanelen. Energie voor later

Een thuisbatterij slaat zonnestroom op voor later gebruik. Geen zorgen meer over fluctuerende energieprijzen. Wèl verzekerd van een constante, duurzame energievoorziening in jouw woning. Shift to Solar biedt efficiënte oplossingen voor energieopslag, afgestemd op jouw systeem en behoeften. Informeer naar de mogelijkheden!

  • Minder last van stijgende prijzen
  • Eigen stroom tijdens piekuren
  • Besparen op je energierekening
  • Thuisaccu's van 2,5 tot 100 kWh
zonnepanelen dak

Waarom een thuisbatterij van Shift to Solar?

Persoonlijk advies

Wij geven jou graag persoonlijk advies over onze producten, zodat je het maximale rendement behaalt met jouw thuisbatterij.

Maatwerk

De oplossingen van Shift to Solar zijn altijd maatwerk. Wij kijken samen naar de voorwaarden die het best passen bij jouw wensen.

Installatie door experts

Een correct en veilige installatie is erg belangrijk. Al onze monteurs zijn gecertificeerd en experts op het gebied van laadoplossingen.

Thuis energie opslaan: zo werkt het

Gemiddeld gebruik je ongeveer 30% van de energie die je zonnepanelen produceren. Zonde, toch? Met een thuisbatterij gaat dat naar ruim 60 procent. In plaats van deze overtollige energie te ‘verspillen’, slaat je thuisbatterij het op. Zo heb je altijd een voorraad zelfopgewekte elektriciteit beschikbaar. Pas wanneer de accu leeg is, schakel je automatisch over op stroom van het net.

Eigen stroom tijdens piekuren

Het gebruik van een thuisbatterij tijdens piekuren is voordelig omdat je de overdag opgeslagen zonne-energie kunt gebruiken wanneer de energieprijzen hoger zijn. Zo ben je in de piek- en avonduren niet afhankelijk van duurder netstroom.

Wanneer wordt een thuisbatterij interessant?

De salderingsregeling maakt het voor eigenaren van zonnepanelen mogelijk om de elektriciteit die zij terugleveren aan het net te verrekenen met hun eigen energieverbruik. Vanaf 2025 wordt de regeling echter afgebouwd, waardoor je geleidelijk minder vergoeding krijgt. Een thuisbatterij kan dan een aantrekkelijke oplossing zijn om je eigen verbruik te verhogen.

CO2 uitstoot verminderen

Fossiele energiecentrales leveren grijze stroom aan het net om de balans tussen vraag en aanbod van elektriciteit te handhaven. Dit is met name belangrijk wanneer er een tekort is aan hernieuwbare energie, zoals op dagen zonder veel zon of wind. De thuisbatterij is nu al een duurzame oplossing voor mensen die geen gebruik willen maken van deze fossiele energie.

Ervaringen van anderen

Tevreden klanten van Shift to Solar
solar fietsenstalling installeren

Binnen 8 weken, wat een top service

Op het bedrijventerrein hebben wij een solar fietsenstalling laten plaatsen door Shift to Solar. Het hele traject van offerte, ontwerp, plaatsing en monitoring verliep uitstekend. We zijn erg blij met de snelle oplevering. Voor ons een zorgeloos traject door een vertrouwde partij.
4.5/5
Sander
Dubbele solar carport van hout

Geweldig! Super fijn dat het zo kon

Wij zijn super blij met onze solar carport, waar we onze elektrische auto’s kunnen stallen en opladen. Er werd met ons meegedacht en er is mooi werk afgeleverd.
5/5
Marianne
Review solar carport

Uiterst kundig en prettig om mee te werken

Het product en bovenal de installatie daarvan zijn heel positief bevallen. Het installatieteam was uiterst kundig, professioneel en prettig om mee te werken.
5/5
R. de Heer
logo nijhuis partner
logo heijmans partner
shell logo partner
solar logo partner
Logo windesheim partner
Logo provincie overijssel partner

Advies en installatie

Onze specialisten staan voor je klaar

De installatie van een thuisbatterij begint met het bepalen welke opslagcapaciteit je nodig hebt. Hoe kies je de beste thuisbatterij voor jouw behoeften? Onze ervaren installateurs adviseren je graag. Shift to Solar analyseert je energieverbruik en stroomproductie grondig en kiest een batterij voor maximaal rendement.

Daarna zorgen we voor een vakkundige installatie, waarbij we rekening houden met zaken als locatie, temperatuur en toegankelijkheid. Zo ben je zeker van een perfect werkende thuisbatterij.

Rens bij Shift to Solar

Meestgestelde vragen

Kom meer te weten over de werkwijze van Shift to Solar

Kan ik terugleveren aan het net?

Ja, met een thuisbatterij kun je energie die je niet direct nodig hebt, terugleveren aan het net. Dit wordt nog efficiënter als je dit combineert met een slim huissysteem en een variabel energiecontract. Hiermee kan je batterij energie terugvoeren naar het net op momenten dat deze het meest waardevol is, en tegelijkertijd energie opnemen uit het net wanneer dit het goedkoopst is.

Wat kost een thuisbatterij voor zonnepanelen?

Als je interesse hebt in een thuisbatterij voor jouw zonnepanelen, is het handig om te weten dat de prijzen nogal kunnen fluctueren. We raden je daarom aan om een specifieke aanvraag bij ons in te dienen als je overweegt er een aan te schaffen. Zo kunnen we een aanbod samenstellen dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie en behoeften. Dit zorgt ervoor dat je een thuisbatterij krijgt die niet alleen voldoet aan jouw energiebehoeften, maar ook past binnen jouw budget.

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

De keuze van je thuisbatterij hangt nauw samen met de capaciteit van je zonnepanelen. Een gemiddelde thuisbatterij kan ongeveer 6 kWh opslaan. Het is belangrijk dat de capaciteit van je batterij past bij wat je zonnepanelen kunnen opwekken. Als je zonnepanelen niet genoeg energie produceren om een grote batterij op te laden, is het niet efficiënt om in een grote batterij te investeren. En als je een te kleine batterij kiest, kun je niet alle opgewekte energie opslaan.

Bij Shift to Solar analyseren we grondig jouw energieverbruik en de energieproductie van je zonnepanelen om de beste batterij voor jou te vinden, zodat je het maximale rendement behaalt. We kunnen vrijwel elk type batterij leveren, afgestemd op jouw behoeften.

Helpt de accu ook in de wintermaanden?

Ja, een thuisbatterij kan ook in de wintermaanden helpen, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de capaciteit. Thuisbatterijen zijn niet ontworpen om grote hoeveelheden energie op te slaan voor gebruik tijdens de donkere wintermaanden. De capaciteit van de huidige thuisbatterijen is meestal voldoende voor slechts één of enkele dagen van het stroomverbruik van een huishouden.

Kunnen thuisbatterijen als noodstroomvoorziening functioneren?

Bij een stroomstoring kunnen ze tijdelijk de energielevering overnemen, op voorwaarde dat je beschikt over een bidirectionele omvormer en een aansluiting van deze omvormer naar de meterkast. Voor een gemiddeld huishouden is een thuisbatterij met een capaciteit van 3 tot 10 kWh over het algemeen voldoende om als noodvoorziening te dienen voor ongeveer één dag. Deze setup kan je waarschijnlijk door een gehele stroomstoring heen helpen, mits de accu voldoende opgeladen is.

Zit er subsidie op een thuisbatterij of accu?

Er is in 2024 nog geen subsidie beschikbaar voor particulieren die willen investeren in een thuisbatterij of accu. Zakelijke gebruikers hebben meer geluk; zij kunnen profiteren van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling biedt fiscale voordelen aan bedrijven die investeren in energiebesparende technologieën, inclusief thuisbatterijen. Door gebruik te maken van de EIA kunnen bedrijven een deel van hun investering aftrekken van hun belastbaar inkomen.

© 2024 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse in*
Materiaal
Aantal parkeerplekken
Bouwpakket
Invoeren KWH
Hoe ben je bij Shift to Solar terechtgekomen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.