Alle veelgestelde vragen overzichtelijk gebundeld per onderwerp.
Dat hangt af van de locatie en het type installatie. Voor zonnepanelen op daken is meestal geen vergunning nodig, tenzij het gaat om monumenten of beschermde stadsgezichten. Voor solar carports of installaties op parkeerterreinen is wél vaak een omgevingsvergunning nodig. Shift to Solar helpt je met het hele vergunningstraject.
Ja. We nemen het complete vergunningstraject voor je uit handen. Van toetsing en voorbereiding tot de daadwerkelijke indiening bij de gemeente of provincie.
Dat is afhankelijk van de capaciteit van je aansluiting en het geplande systeem. Wij doen altijd een netanalyse en stemmen het systeem hierop af. Indien nodig begeleiden we de aanvraag van een zwaardere aansluiting of zoeken we naar alternatieve oplossingen zoals batterijen of sturing.
In gebieden met netcongestie zijn er vaak beperkingen voor teruglevering. Om toch te verduurzamen, adviseren wij slimme oplossingen zoals piekshaving met batterijen, het inzetten van eigen verbruik en slimme sturing. Voor optimale afstemming van opwek, verbruik en opslag maken we gebruik van Energy Management Systemen (EMS), die realtime schakelen op basis van netcapaciteit, dynamische stroomtarieven en verbruiksprofielen.
Ja, dat kan in de meeste gevallen. We bekijken jouw huidige installatie, meten het verbruik en adviseren over de juiste koppeling (AC of DC). Ook integratie met laadinfra is mogelijk.
Wij houden rekening met veiligheid, toegankelijkheid en technische eisen. Afhankelijk van het formaat en de capaciteit kan een batterij op het dak, tegen de gevel of op de grond worden geplaatst – binnen of buiten.
Soms wel, afhankelijk van het volume en de locatie. Wij toetsen dit vooraf en begeleiden je indien nodig bij de vergunningsaanvraag.
Er zijn meerdere regelingen, waaronder de EIA, KIA, SDE++, gemeentelijke subsidies en btw-teruggave. Welke van toepassing is, hangt af van het type installatie, vermogen en locatie. Wij adviseren je hierover en ondersteunen bij de aanvraag.
Ja. Wij zorgen voor de juiste documenten, technische onderbouwing en dienen de aanvraag desgewenst voor je in.
Als je onderneming btw-plichtig is, kun je in de meeste gevallen de 21% btw op aanschaf en installatie terugvragen via je reguliere btw-aangifte. Wij zorgen voor een factuur die voldoet aan de eisen.
Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee, batterijen ongeveer 10 tot 15 jaar of 6.000+ cycli, afhankelijk van het gebruik. Wij leveren uitsluitend hoogwaardige, gecertificeerde systemen met monitoring en garantie.
Afhankelijk van de projectgrootte en vergunningen streven we naar installatie binnen 8 tot 12 weken. We stemmen dit altijd in overleg af.
We monitoren de prestaties van je systeem en bieden onderhoud en support. Bij eventuele storingen staan onze monteurs klaar.
Ja, dat is zelfs vaak de slimste aanpak. We ontwerpen een systeem waarin alles op elkaar afgestemd is: van opwekking en opslag tot laden en sturing.
Zeker. Onze oplossingen zijn modulair opgebouwd. Of je nu begint met zonnepanelen en later batterijen of laadinfra wilt toevoegen – we ontwerpen flexibel en toekomstgericht.
Dat hangt af van het aantal parkeerplekken en het gewenste vermogen. We leveren carports vanaf één plek tot complete terreinen. Bij 20+ parkeerplaatsen kun je bovendien gebruikmaken van subsidiemogelijkheden, zoals in Drenthe en Zuid-Holland.
In veel gevallen wel. Denk aan omgevingsvergunningen of netaansluiting. Wij begeleiden het complete vergunningstraject en stemmen af met jouw gemeente of provincie.
Ja. We ontwerpen carports die direct gekoppeld zijn aan laadpalen of batterijopslag. Zo haal je het maximale uit je zonne-energie – volledig afgestemd op jouw bedrijfsvoering en toekomstplannen.
"*" geeft vereiste velden aan