Een duurzame parkeerplaats met zonnepanelen

Een parkeerplaats hoeft niet alleen een praktische ruimte te zijn; het kan nu ook financieel rendement opleveren. Hoe? Door je parkeerterrein te transformeren met zonnepanelen. Voor bedrijven en gemeenten betekent dit niet alleen een duurzame investering, maar ook een slimme manier om kosten te besparen. Je benut de beschikbare ruimte optimaal met solar overkappingen.

Parkeerplaats overkapping met zonnepanelen

Een solar carport is een overkapping voor parkeerplaatsen die is uitgerust met zonnepanelen. Het dak van de carport is gemaakt van zonnepanelen, waardoor ze energie opwekken die gebruikt kan worden om elektrische voertuigen op te laden. Ook kan de opgewekte energie worden ingezet om nabijgelegen gebouwen van stroom te voorzien of zelfs worden teruggeleverd aan het energienet (zo lang de salderingsregeling van kracht is).

Voor bedrijven en gemeenten betekent dit dat je parkeerterrein ineens veel meer wordt dan een plek voor bezoekers of personeel om de auto te parkeren. Terwijl de auto’s netjes droog en koel staan, wek je schone energie op en verlaag je je CO2-uitstoot. En het mooiste is natuurlijk, dat je de investering middels energiebesparing door de zonnepanelen terugverdient. Of het nu gaat om een klein parkeerterrein of een gigantische parkeergarage, een solar carport past vrijwel overal.

We leveren solar carports voor enkele parkeerplekken tot grote parkeerterreinen:

  • Duurzame constructie van hout of staal
  • Uitgerust met glas-glas zonnepanelen
  • Laadpaal en/of batterij
  • De totale installatie wordt compleet gemonteerd

Opbrengst: dit levert het op

Een solar carport is niet alleen een overkapping, maar ook een slimme investering. Een carport voor één auto, uitgerust met 9 Glas-Glas zonnepanelen van 410 Wp, levert jaarlijks circa 3.690 kWh op, wat neerkomt op een CO2-besparing van 1.080 kg per jaar. Voor een carport die ruimte biedt aan twee auto’s, voorzien van 15 zonnepanelen, ligt de jaarlijkse opbrengst rond de 6.150 kWh. Een heel parkeerterrein met zonnepanelen zal niet alleen deze besparingen vermenigvuldigen, ze helpen je ook om stappen te zetten richting energieneutraliteit.

Onze adviseurs geven je helder inzicht in de mogelijkheden voor jouw parkeerplaats. Ze laten je zien hoeveel energie je kunt opwekken met solar carports en wat dit betekent voor je energierekening. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je goed op de hoogte bent van de geldende regels en subsidies. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit je investering haalt.

Solar oplossingen voor uw parkeerterrein

Onze missie om de transitie naar zonne-energie te versnellen begon bij een elektrische fietsenstalling. Inmiddels is Shift to Solar uitgegroeid tot een specialist op het gebied van solar overkappingen. Je kunt bij ons terecht voor het volledige pakket, van het aansluiten van de omvormer tot het bouwen van de overkapping zelf. We begeleiden je stap voor stap.

Wil je meer weten? Download onze brochure of neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Hulp nodig bij je Solar oplossing?

Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op en ontvang een op maat gemaakte offerte
Juliet Siebelink
Medewerker Shift to Solar
© 2024 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse in (niet verplicht)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Change language