Carport afmetingen: hoe hoog en breed moet een carport zijn?

Ben je op zoek naar de perfecte carport voor je auto? Dan moet je goed nadenken over de afmetingen. Hoe hoog en hoe breed je carport moet zijn, hangt af van het formaat van jouw auto of voertuig. Ook je andere wensen spelen een rol. Lees meer over de minimale afmetingen voor verschillende soorten carports en waar je zoal op moet letten.

De ideale lengte en breedte voor een carport

Voor de meeste personenauto’s raden we een carport aan van minimaal 5,2 meter lang en 3,5 meter breed. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt parkeren en dat je droog blijft wanneer je in en uit stapt. Onze standaard bouwpakketten voor carports hebben dan ook de volgende afmetingen:

  • Een auto: 3500 x 5200 mm 
  • Twee auto’s:  5.800 x 5200 mm
  • Drie auto’s: 8200 x 5200 mm

Het kan natuurlijk dat jouw auto groter of kleiner is dan de gemiddelde personenauto. De aanbevolen afmetingen kunnen dan anders uitvallen dan hierboven geschetst. Of misschien wil je een heel ander voertuig onder de carport parkeren, zoals een caravan of camper. In zulke gevallen kan er maatwerk nodig zijn. Wij denken altijd met je mee om tot een oplossing te komen die perfect aansluit op jouw specifieke situatie.

Hoe hoog moet een carport zijn? 

De hoogte van de carport moet minstens 2,2 meter zijn, zodat de meeste personenauto’s eronder passen. Wat betreft vergunningen zijn er ook regels verbonden aan de afmetingen van een carport. Vaak heb je geen vergunning nodig als je carport kleiner is dan 30 vierkante meter en niet hoger dan 3 meter. Of je wel of geen vergunning nodig hebt, hangt ook af van de locatie van de carport.

Wij kunnen de aanvraag uit handen nemen als je besluit om een solar carport op maat te laten bouwen.

Bijzondere situaties: carport met zonnepanelen

Als je niet zomaar een carport wil aanschaffen, maar een carport met zonnepanelen, dan wil je ook rekening houden met de juiste afmetingen voor de hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt. Het carport moet groot genoeg zijn voor zowel de auto als het aantal zonnepanelen.

Als expert in solar overkappingen kunnen wij je goed adviseren. We zijn gespecialiseerd in maatwerk, dus we kunnen een carport maken die past bij auto’s van verschillende groottes. Dit doen we voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Hulp nodig bij je Solar oplossing?

Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op en ontvang een op maat gemaakte offerte
Juliet Siebelink
Medewerker Shift to Solar
© 2024 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.