Duurzaam bedrijventerrein

Verduurzaming is een belangrijk onderwerp van gesprek voor bedrijven. De vraag hoe je als ondernemer kunt bijdragen aan de vergroening van het opwekken en gebruiken van energie staat hierin centraal. Een duurzaam bedrijventerrein is een van de manieren hoe hierop ingespeeld kan worden. 

Verduurzaming bedrijf

Binnen de bedrijfsruimte worden vaak toepassingen gedaan, zoals het gebruiken van groene stroom door middel van zonnepanelen of het gebruiken van automatische lampen. Daarnaast is het gebruik van klimaatbeheersing een oplossing om slim om te gaan met het verwarmen- of verkoelen van ruimtes. 

De verduurzaming van je bedrijf is haalbaar op verschillende vlakken. Uiteraard op het gebied van energieverbruik, maar ook op andere manieren verduurzaam je je bedrijf:

  • Waar mogelijk personeel thuis laten werken
  • Automatische lampen in de ruimtes
  • Ga voor tweedehands meubels en apparatuur waar mogelijk
  • Bekijk welke bedrijfsprocessen gedigitaliseerd kunnen worden ter besparing van papier

Verduurzaming bedrijventerrein

Veel voorbeelden van hoe er in de bedrijfsruimte zelf wordt ingezet op verduurzaming. Ook het verduurzamen van het bedrijventerrein is een mogelijkheid die steeds meer in trek is. 

Voorbeelden verduurzamen bedrijventerrein:

  • Laadpalen voor elektrische auto’s
  • Zonnepanelen voor elektrische fietsen
  • Laadstations voor elektrische fietsen
  • Plaatsen van warmtepompen
  • HR++ glas voor betere isolatie

Fietsenstalling met zonnepanelen

Shift to Solar is jouw partner in het realiseren van fietsenstallingen met zonnepanelen. De zonnepanelen op de fietsenstalling wekken energie op wat gebruikt wordt voor het opladen van elektrische fietsen. De laders zijn universeel, wat het mogelijk maakt om ieder type elektrische fiets op te laden. Hiermee geef je niet alleen groene energie, je motiveert ook je personeel of gasten om met de fiets naar de locatie te komen! 

Hulp nodig bij je Solar oplossing?

Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact op en ontvang een op maat gemaakte offerte
Juliet Siebelink
Medewerker Shift to Solar
© 2024 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse in*
Invoeren KWH
Hoe ben je bij Shift to Solar terechtgekomen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.