Solar carport

Dé duurzame oplossing voor het opladen van elektrische auto's

carport staal 3 parkeerplekken

Solar carport op maat. Parkeren & laden

Ook zonne-energie opwekken en je auto droog stallen? Shift To Solar heeft prachtige houten en stalen solar carports ontwikkeld. Het dak van de carport is gemaakt van zonnepanelen waardoor het groene energie opwekt.

Een solar carport is te bestellen vanaf één of twee parkeerplekken of voor een heel parkeerterrein.

 • Duurzame energieopwekking
 • Geschikt voor iedere elektrische auto
 • Installatie door experts
 • Voor particulieren en bedrijven
solar carport

Waarom een carport met zonnepanelen een goede keuze is?

Duurzaam

De solar carport is meer dan alleen een parkeeroplossing. Dankzij de geïntegreerde zonnepanelen maakt de carport optimaal gebruik van zonne-energie en zet deze om in groene energie.

Universeel laden

De lader is universeel en kan dus worden aangesloten op elke elektrische auto. Dit maakt het opladen gemakkelijk en zorgeloos.

Voor iedere organisatie

De solar carport kan overal worden geplaatst, of het nu op een bedrijventerrein of aan huis is. Een flexibele oplossing, geschikt voor elk type organisatie of woning.

Weerbestendig

Solar carports zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden en kunnen goed tegen een stootje.

Volledig recyclebaar

Onze solar carports zijn gemaakt van volledig recyclebare materialen, wat de milieu-impact minimaliseert.

Gratis opladen

Medewerkers en gasten kunnen hun elektrische voertuig gemakkelijk en kosteloos opladen. De zonne-energie die wordt opgewekt, kan direct worden gebruikt.

Carport opties & maatwerk

Bekijk de mogelijkheden of geef je persoonlijke wensen door

Solar carport voor één of twee auto's

Onze solar carports zijn te bestellen als enkele of dubbele carport. Zowel de houten als de stalen constructie hebben beide een mooie robuuste uitstraling. Beide constructies zijn duurzaam bewerkt waardoor ze jaren onderhoudsvrij zijn. Dankzij de modulaire opbouw is de constructie eenvoudig uit te breiden.
 • Houten of stalen constructie
 • Vanaf € 5.500
 • Glas Glas Zonnepanelen 450Wp
 • Omvormer
 • De totale installatie wordt compleet gemonteerd

Solar carports voor het hele parkeerterrein

Voor onze zakelijke klanten hebben we een stalen solar carport ontwikkeld. De sterke constructie kan meer zonnepanelen dragen. Hierdoor is de jaarlijkse opbrengst groter en de terugverdientijd korter. De modulaire constructie maakt een snelle installatie mogelijk met een minimale verstoring van de dagelijkse gang van zaken. We bieden altijd een op maat gemaakte offerte.
 • Stalen constructie
 • Prijs op aanvraag
 • Glas Glas Zonnepanelen 450WP
 • Omvormer
 • De totale installatie wordt compleet gemonteerd

Wat kost een carport met zonnepanelen?

De prijs van een solar carport hangt af van verschillende factoren, zoals grootte, materiaal en type panelen. De kosten hieronder zijn dan ook een indicatie.

Stalen solar carport

 • 1 parkeerplek: € 6.850,-
 • 2 parkeerplekken: € 9.600,-
 • 3 parkeerplekken: € 10.590,-

Houten solar carport

 • 1 parkeerplek: € 5.500,-
 • 2 parkeerplekken: € 7.840,-

Uiteraard kunnen we een solar carport volledig naar eigen wens samenstellen. Vraag een offerte aan om snel meer duidelijkheid te krijgen over de prijs.

Shift to Solar biedt ook bouwpakketten aan van solar carports. Dit houdt in dat je bij ons alle materialen en benodigdheden aanschaft, waarna je de montage zelf regelt. Je bespaart aanzienlijk op de arbeidskosten.

Binnen 8 weken gemonteerd

Onze specialisten staan voor je klaar

Klaar voor een volgende stap in verduurzaming? Het wordt steeds belangrijker om als bedrijf bewust met energie om te gaan. Een solar carport van Shift to Solar is de investering meer dan waard. Ervaar het gemak en financiële voordeel van zonnepanelen voor het opladen van elektrische auto’s! 

Maatwerk

Shift to Solar levert maatwerk. Dit betekent dat we met je in gesprek gaan over wat het beste bij jouw organisatie past. Of er nou één of meerdere solar carports moeten komen, we zorgen samen voor een plan op maat. Ook een carport met zonnepanelen en batterij behoort tot de mogelijkheden.

Rens bij Shift to Solar

Ervaringen van anderen

Tevreden klanten van Shift to Solar
solar fietsenstalling installeren

Binnen 8 weken, wat een top service

Op het bedrijventerrein hebben wij een solar fietsenstalling laten plaatsen door Shift to Solar. Het hele traject van offerte, ontwerp, plaatsing en monitoring verliep uitstekend. We zijn erg blij met de snelle oplevering. Voor ons een zorgeloos traject door een vertrouwde partij.
4.5/5
Sander
Dubbele solar carport van hout

Geweldig! Super fijn dat het zo kon

Wij zijn super blij met onze solar carport, waar we onze elektrische auto’s kunnen stallen en opladen. Er werd met ons meegedacht en er is mooi werk afgeleverd.
5/5
Marianne
Houten solar carport enkel

Uiterst kundig en prettig om mee te werken

Het product en bovenal de installatie daarvan zijn heel positief bevallen. Het installatieteam was uiterst kundig, professioneel en prettig om mee te werken.
5/5
R. de Heer
logo nijhuis partner
logo heijmans partner
shell logo partner
solar logo partner
Logo windesheim partner
Logo provincie overijssel partner

Meestgestelde vragen

Kom meer te weten over de werkwijze van Shift to Solar

Welke subsidies zijn er voor solar carports?

Wanneer je een laadstation zakelijk aanschaft zijn er meerdere subsidies beschikbaar met fiscale voordelen. Zo is er de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om hier aanspraak op te maken, moet jouw onderneming wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Er zijn ook meerdere subsidies beschikbaar voor zonnepanelen. De KIA geldt voor allerlei soorten bedrijfsmiddelen, ook voor laadpalen. Het is de meest algemene investeringsaftrek voor ondernemingen. Meer weten? Bekijk onze pagina over subsidies en belastingvoordelen.

Is een vergunning nodig voor een solar carport?

Voor het plaatsen van een carport op een bedrijventerrein of parkeerterrein kan een vergunning nodig zijn. Dit komt omdat bedrijventerreinen en parkeerterreinen vaak te maken hebben met andere soorten regelgeving dan privé-eigendom. Het is daarom altijd raadzaam om voorafgaand aan de bouw contact op te nemen met het omgevingsloket.  Daar kun je ook meteen de vergunning aanvragen. Als je de carport door Shift to Solar laat plaatsen, kunnen wij helpen bij de vergunningsaanvraag.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van een solar carport wordt bepaald door de balans tussen de opbrengst en de kosten. De exacte terugverdientijd van een solar carport met glas-glas zonnepanelen is niet meteen vast te stellen. Dit is afhankelijk van de gemaakte kosten, de hoeveelheid zonlicht die de locatie ontvangt, het vermogen van de zonnepanelen, de energieprijs en eventuele subsidies of financiële ondersteuningen.

Wel hebben onze glas-glas zonnepanelen een hogere efficiëntie en duurzaamheid dan standaard glas-folie zonnepanelen, wat kan leiden tot een 25% hogere opbrengst aan energie en daardoor een kortere terugverdientijd. Het eigen gebruik van de opgewekte energie of de verkoop ervan aan het net, evenals de aanwezigheid van laadpalen, kan de terugverdientijd verder beïnvloeden.

Kan ik de solar carport eerst in het echt bekijken?

Een Solar carport is een slimme investering. Maar wél een investering. Dus daar denk je eerst goed over na. Misschien twijfel je en wil je de carport eerst in het echt zien. Van beide typen Solar carports hebben we een showmodel geplaatst op ons eigen bedrijventerrein in Zwolle. Nu kun jij naar wens de houten en stalen Solar carport komen bekijken wanneer je wil. En heb je nog vragen? Dan beantwoorden we die graag. Je bent van harte welkom!

Wanneer kiezen voor een houten of stalen carport?

Stalen carports zijn uiterst duurzaam en sterk, bestand tegen zware weersomstandigheden. Ze vergen minder onderhoud dan hun houten tegenhangers. Aan de andere kant worden houten carports vaak beschouwd als esthetisch aantrekkelijker, met hun warme, natuurlijke uitstraling. Houd er echter rekening mee dat houten carports wellicht meer onderhoud vereisen. Ook de kosten zijn niet gelijk, vraag een offerte aan om hier meer duidelijkheid over te krijgen. In beide gevallen zijn de carports van Shift to Solar volledig recyclebaar.

Voor welke elektrische auto's is het carport geschikt?

Het solar carport is ontworpen met een universele laadfunctie, waardoor het geschikt is voor alle typen elektrische auto’s. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen eigenaars van verschillende elektrische auto’s zorgeloos en gemakkelijk hun voertuig opladen onder de carport.

Leveren jullie ook solar carports in België?

Shift to Solar levert ook aan bedrijven en particulieren in België. Neem contact met ons op, zodat we een afspraak kunnen maken. De oplossingen van Shift to Solar zijn altijd maatwerk. Wij kijken daarom samen naar de voorwaarden die het best passen bij jouw wensen.

© 2024 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.