Solar carport

Dé duurzame oplossing voor het opladen van elektrische auto's

solar carport particulier onderaanzicht

Solar carport op maat. Parkeren & laden

Wil je verduurzamen en tegelijkertijd energiekosten besparen? Een solar carport met zonnepanelen is een mooie duurzame oplossing voor het opladen van de elektrische auto’s. De verwachting is dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, waardoor je met een solar carport van Shift to Solar goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Stalenkoker profielen in Ral kleur te bepalen
 • Glas Glas Zonnepanelen 410WP
 • Omvormer
 • Poer of Schroef fundering
solar carport

Maatwerk keuze & opties

Bekijk de mogelijkheden of geef je persoonlijke wensen door
solar carport

Houten Solar Carport

Een houten carport voor je auto met stroom en alles intern geregeld. Plug and play.
 • Enkele of dubbele carport
 • Poer of Schroef fundering
 • Glas Glas Zonnepanelen 410WP
 • Omvormer
stalen solar carport met elektrische auto

Stalen Solar Carport

Een stalen carport voor je auto met stroom en alles intern geregeld. Plug and play.
 • Enkele of dubbele carport
 • Frame in elke gewenste RAL-kleur
 • Glas Glas Zonnepanelen 410WP
 • Omvormer

Waarom je moet kiezen voor
een Solar Carport met zonne-energie

Duurzaam

De solar carport is meer dan alleen een parkeeroplossing. Dankzij de geïntegreerde zonnepanelen maakt de carport optimaal gebruik van zonne-energie en zet deze om in groene energie.

Universeel laden

De lader is universeel en kan dus worden aangesloten op elke elektrische auto. Dit maakt het opladen gemakkelijk en zorgeloos.

Voor iedere organisatie

De solar carport kan overal worden geplaatst, of het nu op een bedrijventerrein of aan huis is. Een flexibele oplossing, geschikt voor elk type organisatie of woning.

Weerbestendig

Solar carports zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden en kunnen goed tegen een stootje.

Volledig recyclebaar

Onze solar carports zijn gemaakt van volledig recyclebare materialen, wat de milieu-impact minimaliseert.

Gratis opladen

Medewerkers en gasten kunnen hun elektrische voertuig gemakkelijk en kosteloos opladen. De zonne-energie die wordt opgewekt, kan direct worden gebruikt.

Solar carport op het bedrijventerrein

Een solar carport is een unieke mogelijkheid om te investeren in de verduurzaming van je bedrijventerrein. Naast dat de auto droog geparkeerd staat, wek je door middel van de zonnepanelen energie op. De elektrische auto kan doormiddel van deze zonnepanelen opgeladen worden, terwijl deze eronder geparkeerd staat.

Rijdt jouw personeel rond in elektrische auto’s? Of heb je bijvoorbeeld elektrische bedrijfsauto’s? Dan is, gezien de voordelen, een solar carport een interessante investering voor jou! 

Wat is de prijs van een solar carport?

De prijs van een solar carport hangt af van verschillende factoren, zoals grootte, materiaal en type panelen. In het algemeen geldt een vanaf prijs van € 9.995 excl. btw voor een carport met zonnepanelen. Uiteraard kunnen we een solar carport volledig naar eigen wens samenstellen. Vraag een offerte aan om snel meer duidelijkheid te krijgen over de prijs.

Bij Shift to Solar bieden we ook doe-het-zelf-pakketten voor het plaatsen van solar carports. Dit houdt in dat je bij ons alle materialen en benodigdheden aanschaft, waarna je deze zelf monteert. Je bespaart dan aanzienlijk op de arbeidskosten.

Ervaringsverhalen van anderen

Een aantal tevreden klanten van Shift to Solar
solar fietsenstalling installeren

Binnen 8 weken, wat een top service

Op het bedrijventerrein hebben wij een solar fietsenstalling laten plaatsen door Shift to Solar. Het hele traject van offerte, ontwerp, plaatsing en monitoring verliep uitstekend. We zijn erg blij met de snelle oplevering. Voor ons een zorgeloos traject door een vertrouwde partij.
4.5/5
Sander
Dubbele solar carport van hout

Geweldig! Super fijn dat het zo kon

Wij zijn super blij met onze solar carport, waar we onze elektrische auto’s kunnen stallen en opladen. Er werd met ons meegedacht en er is mooi werk afgeleverd.
5/5
Marianne
solar carport hout

Uiterst kundig en prettig om mee te werken

Het product en bovenal de installatie daarvan zijn heel positief bevallen. Het installatieteam was uiterst kundig, professioneel en prettig om mee te werken.
5/5
Rob de heer
logo nijhuis partner
logo heijmans partner
shell logo partner
solar logo partner
Logo windesheim partner
Logo provincie overijssel partner

Binnen 8 weken gemonteerd

Onze specialisten staan voor je klaar

Klaar voor een volgende stap in verduurzaming? Het wordt steeds belangrijker om als bedrijf bewust met energie om te gaan. Een solar carport van Shift to Solar is de investering meer dan waard. Ervaar het gemak en financiële voordeel van zonnepanelen voor het opladen van elektrische auto’s! 

Maatwerk

Shift to Solar levert maatwerk. Dit betekent dat we met je in gesprek gaan over wat het beste bij jouw organisatie past. Of er nou één of meerdere solarcarports moeten komen, we zorgen samen voor een plan op maat.

Rens bij Shift to Solar

Meestgestelde vragen

Kom meer te weten over de werkwijze van Shift to Solar

Welke subsidies zijn er voor solar carports?

Er zijn meerdere subsidies beschikbaar voor elektrisch rijden. De overheid stimuleert ondernemers met subsidies te investeren in duurzame energie.

Een van de belangrijkste regelingen is de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Deze SDE subsidie geeft zekerheid en bespaart direct geld. Op de aanschaf van de zonne-installatie en uw dagelijkse energiekosten. SDE subsidie werkt met een basisbedrag en variërend bedrag per opgewekte kWh groene stroom.

Wanneer je een laadstation zakelijk aanschaft zijn er meerdere subsidies beschikbaar met fiscale voordelen. Zo is er de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om hier aanspraak op te maken, moet jouw onderneming wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Is een vergunning nodig voor een solar carport?

Voor het plaatsen van een carport op een bedrijventerrein of parkeerterrein kan een vergunning nodig zijn. Dit komt omdat bedrijventerreinen en parkeerterreinen vaak te maken hebben met andere soorten regelgeving dan privé-eigendom. Het is daarom altijd raadzaam om voorafgaand aan de bouw contact op te nemen met het omgevingsloket.  Daar kun je ook meteen de vergunning aanvragen. Als je de carport door Shift to Solar laat plaatsen, kunnen wij helpen bij de vergunningsaanvraag.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van een solar carport wordt bepaald door de balans tussen de opbrengst en de kosten. De exacte terugverdientijd van een solar carport met glas-glas zonnepanelen is niet meteen vast te stellen. Dit is afhankelijk van de gemaakte kosten, de hoeveelheid zonlicht die de locatie ontvangt, het vermogen van de zonnepanelen, de energieprijs en eventuele subsidies of financiële ondersteuningen.

Wel hebben onze glas-glas zonnepanelen een hogere efficiëntie en duurzaamheid dan standaard glas-folie zonnepanelen, wat kan leiden tot een 25% hogere opbrengst aan energie en daardoor een kortere terugverdientijd. Het eigen gebruik van de opgewekte energie of de verkoop ervan aan het net, evenals de aanwezigheid van laadpalen, kan de terugverdientijd verder beïnvloeden.

Wanneer kiezen voor een houten of stalen carport?

Stalen carports zijn uiterst duurzaam en sterk, bestand tegen zware weersomstandigheden. Ze vergen minder onderhoud dan hun houten tegenhangers. Aan de andere kant worden houten carports vaak beschouwd als esthetisch aantrekkelijker, met hun warme, natuurlijke uitstraling. Houd er echter rekening mee dat houten carports wellicht meer onderhoud vereisen. Ook de kosten zijn niet gelijk, vraag een offerte aan om hier meer duidelijkheid over te krijgen. In beide gevallen zijn de carports van Shift to Solar volledig recyclebaar.

Voor welke elektrische auto's is het carport geschikt?

Het solar carport is ontworpen met een universele laadfunctie, waardoor het geschikt is voor alle typen elektrische auto’s. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen eigenaars van verschillende elektrische auto’s zorgeloos en gemakkelijk hun voertuig opladen onder de carport.

© 2023 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse in*
Invoeren KWH
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.