Zonnecarport

De investering voor een duurzamer parkeerterrein

solar carports

Zonnecarport op maat. Parkeren & laden

Wil je verduurzamen en beschik je over een parkeerterrein? Dan is een zonnecarport van Shift to Solar een mooie oplossing. De verwachting is dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden, waardoor je als bedrijf met een zonnecarport goed voorbereid bent op de toekomst. Bovendien bieden overdekt parkeren en laadmogelijkheden een extra service aan werknemers en klanten.

 • Stalenkoker profielen in Ral kleur te bepalen
 • Glas Glas Zonnepanelen 450WP
 • Omvormer
 • Poer of Schroef fundering
solar carport

Maatwerk keuze & opties

Bekijk de mogelijkheden of geef je persoonlijke wensen door
solar carport

Houten zonnecarport

Een houten constructie voor je zonnecarport met stroom en alles intern geregeld. Plug and play.
 • Enkele of dubbele carport
 • Poer of Schroef fundering
 • Glas Glas Zonnepanelen 450WP
 • Omvormer
stalen solar carport met elektrische auto

Stalen zonnecarport

Een stalen constructie voor de zonnecarport met stroom en alles intern geregeld. Plug and play.
 • Enkele of dubbele carport
 • Frame in elke gewenste RAL-kleur
 • Glas Glas Zonnepanelen 450WP
 • Omvormer

Waarom je moet kiezen voor
een zonnecarport als parkeeroplossing

Duurzaam

De zonnecarport biedt meer dan slechts een parkeerplek. Dankzij de geïntegreerde zonnepanelen maakt de carport optimaal gebruik van groene zonne-energie.

Universeel laden

De ingebouwde lader van de zonnecarport is universeel en compatibel met alle elektrische voertuigen. Dat is wel zo gebruiksvriendelijk.

Voor ieder organisatie

De zonnecarport is overal op het terrein te plaatsen, waardoor het voor elk type bedrijf geschikt is.

Weersbestendig

Zonnecarports zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze zijn niet alleen bestand tegen de elementen maar ook robuust in ontwerp.

Volledig recyclebaar

De materialen van onze zonnecarports zijn 100% herbruikbaar, waardoor we onze ecologische voetafdruk beperken.

Gratis opladen

Zowel medewerkers als bezoekers kunnen profiteren van het gemak waarmee ze hun elektrische auto's kunnen opladen.

Zonnecarport op het bedrijventerrein

Loop voorop in de energietransitie: investeer als bedrijf in een zonnecarport. Een unieke mogelijkheid om je bedrijventerrein te verduurzamen. Onze zonnecarports dragen niet enkel bij aan het verlagen van je energiekosten, ze zetten je bedrijf ook op de kaart als innovatief en vooruitstrevend. Een zonnecarport voorziet in overdekte parkeerruimte en oplaadfaciliteiten, wat een toegevoegde waarde is voor je medewerkers én klanten.

Heeft jouw team elektrische auto’s of beschik je over elektrische bedrijfsvoertuigen? Gezien alle voordelen zou een zonnecarport een slimme investering voor je kunnen zijn.

De prijs van een zonnecarport

De kosten van een zonnecarport variëren op basis van aspecten zoals afmetingen, gebruikte materialen en het soort zonnepanelen. Standaard begint een zonnecarport bij een prijs van € 9.995 excl. btw. Natuurlijk is het mogelijk een zonnecarport volledig naar jouw voorkeur te ontwerpen. Voor een specifieke prijsopgave kun je een offerte aanvragen.

Bij Shift to Solar hebben we tevens bouwpakketten sets voor de installatie van zonnecarports. Dit betekent dat je alle noodzakelijke onderdelen bij ons koopt en zelf de montage verzorgt, waardoor je aanzienlijk op montagekosten bespaart.

Ervaringsverhalen van anderen

Een aantal tevreden klanten van Shift to Solar
solar fietsenstalling installeren

Binnen 8 weken, wat een top service

Op het bedrijventerrein hebben wij een solar fietsenstalling laten plaatsen door Shift to Solar. Het hele traject van offerte, ontwerp, plaatsing en monitoring verliep uitstekend. We zijn erg blij met de snelle oplevering. Voor ons een zorgeloos traject door een vertrouwde partij.
4.5/5
Sander
Dubbele solar carport van hout

Geweldig! Super fijn dat het zo kon

Wij zijn super blij met onze solar carport, waar we onze elektrische auto’s kunnen stallen en opladen. Er werd met ons meegedacht en er is mooi werk afgeleverd.
5/5
Marianne
Houten solar carport enkel

Uiterst kundig en prettig om mee te werken

Het product en bovenal de installatie daarvan zijn heel positief bevallen. Het installatieteam was uiterst kundig, professioneel en prettig om mee te werken.
5/5
R. de Heer
logo nijhuis partner
logo heijmans partner
shell logo partner
solar logo partner
Logo windesheim partner
Logo provincie overijssel partner

Binnen 8 weken gemonteerd

Onze specialisten staan voor je klaar

Klaar voor een volgende stap in verduurzaming? Het wordt steeds belangrijker om als bedrijf bewust met energie om te gaan. Een zonnecarport van Shift to Solar is de investering meer dan waard. Ervaar het gemak en financiële voordeel van zonnepanelen voor het opladen van elektrische auto’s! 

Maatwerk

Shift to Solar levert maatwerk. Onze zonnecarports worden volledig afgestemd op jouw unieke behoeften. Waar loop je tegenaan en wat zijn je doelen? We begeleiden je bij elke stap. Bovendien zorgt gedegen advies, inclusief locatie-onderzoek, ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan. Of er nu één of meerdere carports moeten komen, we zorgen samen voor een plan op maat.

Rens bij Shift to Solar

Meestgestelde vragen

Kom meer te weten over de werkwijze van Shift to Solar

Welke subsidies zijn er voor zonnecarports?

Als je zakelijk een laadstation aanschaft, kun je gebruikmaken van diverse subsidies die fiscale voordelen bieden. Zo is er de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Om hier aanspraak op te maken, moet jouw onderneming wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De KIA geldt voor allerlei soorten bedrijfsmiddelen, ook voor laadpalen. Het is de meest algemene investeringsaftrek voor ondernemingen.

Meer weten? Bekijk onze pagina over subsidies en belastingvoordelen.

Is een vergunning nodig voor een zonnecarport?

Voor het plaatsen van een zonnecarport op een bedrijventerrein of parkeerterrein kan een vergunning nodig zijn. Dit komt omdat bedrijventerreinen en parkeerterreinen vaak te maken hebben met andere soorten regelgeving dan privé-eigendom. Het is daarom altijd raadzaam om voorafgaand aan de bouw contact op te nemen met het omgevingsloket.  Daar kun je ook meteen de vergunning aanvragen. Als je de carport door Shift to Solar laat plaatsen, kunnen wij helpen bij de vergunningsaanvraag.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van een zonnecarport wordt bepaald door de balans tussen de opbrengst en de kosten. De exacte terugverdientijd van een solar carport met glas-glas zonnepanelen is niet meteen vast te stellen. Dit is afhankelijk van de gemaakte kosten, de hoeveelheid zonlicht die de locatie ontvangt, het vermogen van de zonnepanelen, de energieprijs en eventuele subsidies of financiële ondersteuningen.

Wel hebben onze glas-glas zonnepanelen een hogere efficiëntie en duurzaamheid dan standaard glas-folie zonnepanelen, wat kan leiden tot een 25% hogere opbrengst aan energie en daardoor een kortere terugverdientijd. Het eigen gebruik van de opgewekte energie of de verkoop ervan aan het net, evenals de aanwezigheid van laadpalen, kan de terugverdientijd verder beïnvloeden.

Voor welke elektrische auto's is het carport geschikt?

Het zonnecarport is ontworpen met een universele laadfunctie, waardoor het geschikt is voor alle typen elektrische auto’s. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen eigenaars van verschillende elektrische auto’s zorgeloos en gemakkelijk hun voertuig opladen onder de carport.

© 2024 Shift to Solar - Made by Tatof.nl Privacy voorwaarden |
Offerte aanvragen Je kunt bij ons ook direct een offerte opvragen. Wij komen dan binnen 5 dagen met een bijpassende offerte bij jou terug. Offertes zijn 14 dagen geldig na ontvangst.