- Shift to Solarlogo shift to solar

Slider

Shift to Solar

Hive & Drive

 • Duurzaam: elektrische fiets opladen met groene energie
 • Gratis opladen: e-bikes, e-scooters en e-steps eenvoudig opladen
 • Volledig circulair: Volledig recyclebaar materiaal
 • Voor ieder type organisatie: Overal te plaatsen
 • Onverwoestbaar: Hufterproof en bestand tegen slecht weer
 • Universeel laden: Geen eigen lader meer nodig voor jouw elektrische fiets
 • Off grid optie: Verplaatsbaar & onafhankelijk
 • Hive'n Drive is een zonnepanelen fietsenstalling dat de perfecte oplossing biedt voor het toenemende aantal elektrische voertuigen. Deze fietsenstalling is bedoeld voor elke vorm van micro mobiliteit. Het biedt de eigenaren van e-bikes, e-scooters en e-steps een gratis en gemakkelijke manier om hun elektrische voertuig op te laden.

 • Duurzaamheid

  Duurzaamheid

  Hive'n Drive kun je het best zien als een overdekte fietsenstalling dat wordt aangedreven door zonnepanelen. E-bikes, e-scooters en e-steps kunnen hier milieuvriendelijk worden opgeladen. Met deze groene energie zorgen we samen voor een duurzame energievoorziening in de openbare ruimte. 

  Universeel laden

  Een reguliere fietsenstalling met oplaadpunten werkt via het stroomnet en je hebt ten allen tijden je eigen oplader nodig. Hive‘n Drive onderscheidt zich door het universeel kunnen opladen van jouw elektrische voertuig. Dat betekent dat er geen eigen oplader meer nodig is. Daarnaast zijn er kabels voor iedere aansluiting. 

  Ik heb interesse
 • Onverwoestbaar

  Onverwoestbaar

  Hive‘n drive-fietsenstallingen zijn gedesigned met het oog op stevigheid en betrouwbaarheid. Het station kan tegen een stootje en is daarom ook bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het hufterproof kabelsysteem maakt het erg gemakkelijk en veilig om jouw elektrische fiets, scootmobiel of e-step op te laden. Met een levensverwachting van 30 jaar op de zonnepanelen kun je er zeker van zijn dat jouw investering lang meegaat. 

  Voor ieder type organisatie

  De laadstations zijn geschikt voor ieder type terrein en ieder type organisatie. MKB’s, grootzakelijk, gemeenten, zorg, overheidsinstellingen, scholen en stations kunnen allemaal profiteren van de fietsenstallingen met zonnepanelen. 

 • Fietsenstalling met oplaadpunten

  Fietsenstalling met oplaadpunten

  Door middel van Hive ‘n Drive van Shift to Solar biedt je dus een fietsenstalling met oplaadpunten aan. De fietsenstalling met oplaadpunten is voor elektrische fietsen, steps, scooters en andere kleine elektrische voertuigen beschikbaar. Door het universeel laden is het meenemen van de eigen lader niet nodig en kan iedereen gebruik maken van de fietsenstalling met oplaadpunten!

  Contact opnemen
 • Wat krijg je?

  • Het dak is voorzien van glas-glas zonnepanelen met geïntegreerde zonnecellen. Wat zich moet onderscheiden in het hoge rendement, het gebruik van hoogwaardige materialen en de lange levensduur.  De doorzichtige glas-glas panelen behalen daarom een 25% hogere energieopbrengst en hebben een 30 jaar productgarantie. 

  • Het anti reflecterende solarglas zorgt ervoor dat het zonlicht niet tot nauwelijks weerkaatst en dus komt zoveel mogelijk zonlicht op de zonnecel terecht. De PERC zonnecellen zetten vervolgens veel meer zonlicht om in zonne-energie. Vooral aan het begin en het einde van de dag en bij bewolkt weer wekken de lichtdoorlatende zonnepanelen hierdoor meer energie op. 

  • De panelen kennen een zeer lange levensduur, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Dit vermindert weer de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van panelen. Vanwege de extreem lange levensduur van de zonnepanelen, bieden we een productgarantie en een vermogensgarantie van maar liefst 30 jaar. Binnen deze periode staan we garant voor goede service en onderhoud.

  • De Hive ‘n Drive zonnepanelen fietsenstalling bevat een BCS Smart laadstation voor bewaakt en gecontroleerd laden. Het laadstation bevat vier oplaadpunten, waarvan 1 x Shimano, 1 x Bosch, 2x SCHUKO® 230V. Daarmee dekt het laadstation het gros van alle typen opladers voor micromobliteit. Het laadstation bevat een vastgemonteerd kabelsysteem van 2,5m lang, zodat je vanuit de hele fietsenstalling gemakkelijk kunt laden. 

  • Het systeem heeft Cloud-verbinding via LAN, WLAN of mobiele telefonie. Voor gebruik met de gratis BCS Finder App voor Android en iOS en het managementportaal (incl. twee jaar gebruikslicentie bij aankoop. Na afloop van de overeengekomen gebruiksperiode van het management portaal kunnen er gebruikskosten in rekening worden gebracht. De actuele gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing. Het gebruik van de smart diensten is onderworpen aan de aanvaarding van de huidige gebruiksvoorwaarden - beschikbaar op www.spelsberg.com/bcs/termsofuse.

  • Het station heeft een display met statusweergave van de afzonderlijke laadpunten. De aansluiting is geschikt voor het het 230/400V-net. Afhankelijk van het aantal en het formaat kun je kiezen om de stroom op te slaan in een batterij. Overcapaciteit van stroom wordt  doorgeven aan het grid-systeem/stroomnetwerk voor andere toepassingen. Waardoor er geen energie verloren gaat. 

  • Verder bevat het een geïntegreerd beluchtingselement (BEL Air M40) om condensvorming in de behuizing te voorkomen

  • De ChargeHyve is een duurzaam, (brand-)veilig oplaadsysteem voor lichte elektrische voertuigen, zoals elektrische fietsen. Deze bestaat uit een oplaadkast met laadboxen waarin gebruikers hun batterijen veilig kunnen opbergen en opladen. Omdat er veel verschillende opladers op de markt zijn, beschikt het systeem over diverse opladers. De gebruiker kan zich identificeren middels NFC-kaart/dongle, mobiele (web-)app of QR-code. Via deze software krijgt de gebruiker een laadbox toegewezen met zijn/haar specifieke oplader. Daarmee is de ChargeHyve toegankelijk voor iedereen.
  • Het frame van de Hive’n Drive zonnepanelen fietsenstalling is een sterke stalen constructie dat als optie in elke RAL kleur kan worden geleverd. De laadstations kunnen dus in jouw huisstijl worden gemaakt. De elektrische voertuigen kunnen in één rij naast elkaar staan (enkelzijdig) of kunnen naast en tegenover elkaar staan (dubbelzijdig).

  • De oplaadkast bestaat uit een kast met laadboxen waarin gebruikers hun batterijen veilig kunnen opbergen en opladen. Standaard is de Hive’n Drive een open constructie maar kan tevens worden geleverd met een toegangsdeur. De laadkast is zowel voor binnenplaatsing of in een afgesloten, afgedekte fietsenstalling beschikbaar.

  • De laadstations zijn inclusief ingebouwde LED-verlichting met bewegingssensoren, dus ook ‘s avonds is er goed zicht.

 • Interesse?

  Interesse?

  Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

  Dit kan via ons vaste telefoonnummer 0529-700214 of door hieronder je gegevens achter te laten, wij nemen dan per mail of telefoon contact met jou op.

  Neem contact op
 • Fietslease aanbieden aan je personeel?

  Fietslease aanbieden aan je personeel?

  Fietslease, maar dan vrij van gedoe. Alvast een inschatting krijgen wat de kosten ongeveer zullen zijn? 

  Bereken fietsplan