Schuren hebben vaak een plat of schuin dak dat geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Het kan een goede oplossing zijn wanneer het dak van je woning bijvoorbeeld te weinig zonlicht krijgt of wanneer je meer zonnepanelen nodig hebt dan er op je woning passen. Kies je voor zonnepanelen van Shift to Solar? Dan kies je voor een duurzame investering, een fijne samenwerking en een zeer aantrekkelijk rendement
Of je zonnepanelen op je schuur kunt plaatsen, hangt af van verschillende factoren:
Belangrijk is de stevigheid van de dakconstructie en de geschiktheid van de dakbedekking, aangezien niet alle materialen het gewicht van zonnepanelen kunnen dragen. De oriëntatie en het type schuurdak (plat of schuin) spelen ook een rol. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele schaduw door bomen of gebouwen, die de opbrengst van de zonnepanelen kunnen verminderen.
Zonnepanelen leggen blijft maatwerk, want elk dak is anders. Maak vrijblijvend een afspraak en onze specialisten adviseren je graag over de mogelijkheden van jouw schuur.
Shift to Solar is de marktleider op het gebied van solar overkappingen. Wij plaatsen zonnepanelen op allerlei soorten daken, waaronder schuren, tuinhuizen en garages. Doordat zonnepanelen bij ons grotendeels op voorraad zijn kunnen we binnen 8 weken leveren.
Onze specialisten helpen jou het beste redenement uit de zonnepanelen te halen. Wij denken altijd met jou mee om zo tot een oplossing te komen die perfect aansluit op jouw situatie.
Wil je zonnepanelen op jouw schuur laten plaatsen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Dit kan via ons vaste telefoonnummer 0529-700214 of door hieronder je gegevens achter te laten. Wij nemen dan per mail of telefoon contact met jou op.
Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je op je schuur kunt plaatsen, deel je de totale oppervlakte van het dak door de grootte van een standaard zonnepaneel. Stel, je schuurdak is 10 m² en een standaard zonnepaneel is gemiddeld 2,5 m² groot, dan zou je in theorie 4 panelen kunnen plaatsen (10 m² gedeeld door 2,5 m² per paneel).
In de praktijk is het echter niet mogelijk om de gehele oppervlakte van het dak te gebruiken. Er moet rekening gehouden worden met ruimte voor dakranden, ventilatie, en soms schaduw van omringende objecten. et is daarom aan te raden om een specialist te raadplegen voor een nauwkeurige inschatting, aangepast aan de specifieke eigenschappen van jouw schuurdak.
Voor een gemiddeld huishouden zijn 10 zonnepanelen vaak genoeg. Als er op het huis zelf niet genoeg ruimte is voor alle panelen, kan het dak van de schuur in de achtertuin een goed alternatief bieden.
Het dak van een schuur is niet altijd groot genoeg voor veel zonnepanelen. Maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Zelfs met een kleinere hoeveelheid zonnepanelen is de investering de moeite waard en verdien je deze op termijn terug. Een set van 6 panelen past vaak prima op het dak van een kleinere schuur of tuinhuisje.
Zonnepanelen vereisen relatief weinig onderhoud, maar het is belangrijk ze regelmatig schoon te maken. Dit betekent dat je ze vrij moet houden van vuil, stof en bladeren. In de winter is het aan te raden sneeuw van de panelen te verwijderen. Af en toe kan ook een reparatie nodig zijn. Zonnepanelen op een schuur of tuinhuis zijn vaak makkelijker te bereiken dan die op een huis, wat het onderhoud eenvoudiger maakt.
Ja, het is vaak mogelijk om zonnepanelen op een houten schuur te plaatsen. De belangrijkste overweging hierbij is de draagkracht van de schuurconstructie. Om zeker te zijn dat de structuur van jouw houten schuur sterk genoeg is voor zonnepanelen, kun je het beste een erkend bedrijf inschakelen om een dakinspectie uit te voeren. Zij zullen de draagkracht, het dakoppervlak en andere relevante factoren beoordelen. Op basis hiervan kunnen ze je passend advies geven over de mogelijkheden
Voor het plaatsen van zonnepanelen is meestal geen vergunning nodig, tenzij het om een monumentaal pand of een pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht gaat. Controleer het plaatselijke bestemmingsplan voor specifieke vereisten. Bij twijfel kun je een vergunningscheck doen of bij de gemeente informeren.
"*" geeft vereiste velden aan